Te kari huawhenua

He aha nga tikanga o te whakato purapura mo nga tipu i roto i nga Urals me te Kuban, ka whakatohia nga kukama ki Siberia me Moscow, nga ture o te maara i enei rohe

Ko te tipu o nga tipu i runga i te rohe kei a ia ake nga tohu.

He tikanga enei mo te whakatō, te kai me te tongi.

Ko era atu taapiri: te whakainu, te rama, me te mahana e kore e tino rereke. He maha ake i roto i ta maatau tuhinga.

Ko te wa o te whakato purapura mo nga tipu i nga taone

Āwhina! Me whakatokia nga tipu mo te ruinga i tetahi kaihauturu o tenei hapu o te paukena i te mutunga o Maehe - te Paenga-whawhā noa.

Ko nga tipu ka tipu noa i roto i nga otaota maroke me nga tikanga o te whare. I roto i te oneone tuwhera, kia whakatokia tipu i te mutunga o Meii te wa ka mutu te riri o te huka, tae atu ki te huka huka.

I nga waahi o tenei wa ehara i te mea noa. I tenei wa, ka whai waahi nga tamariki taitamariki kia kaha ake te kaha ake, ka noho rite hoki mo te waahi hou i roto i to raatau oranga.

I raro i nga tikanga o te rohe o Moscow, kei te pai nga hua o te whare tipu, engari he momo ka taea te hua hua i roto i te oneone kore.

Te rohe o Leningrad

I roto i te rohe o Leningrad he ahuareka ake te ahua o te rangi i roto i te rohe o Moscow, no reira me whakatokia nga purapura i te waenganui o Maehe. He roa te hotoke i tenei rohe, he roa te puna. Ko te taea o te hukapapa kia tae noa ki te tekau tau tuarua o Mei.

I roto i te oneone kore i whakatokia, ka whakatokia nga tipu iti i te mutunga o Mei, ka pai i te tīmatanga o Hune.. Ko nga raupapa ki te whiriwhiri kia wawe wawe, kia whakatoi hoki ki nga waahanga o te taiao. Ko nga huawhenua kei roto i te rohe o Leningrad kei te nuinga o nga wa e tupu ana i roto i nga papaaata.

I Siberia

MEA! Hei whakauru i nga huawhenua o enei huawhenua i te waahi tuwhera i nga waahanga haurangi o Siberia, me whiriwhiri nga kaimahi ki nga momo o te raki o te pakeke.

A, no te whakato tipu tipu i Siberia? Nga purapura whakatokia i roto i te greenhouses maroke i waenganui o Paenga-whāwhā. Kaua e whakaroa te wa, no te mea kaore nga hua e whai wa ki te maoa i mua i te timatanga o te rangi makariri.

Engari he pai ake kia kaua e haumaru te kotinga me te tipu i nga huawhenua i roto i nga papaa kati. He momo tipu iti te tipu i te kainga i runga i te peepe me te matapihi.

Ka whakatokia he kukama ki nga tipu i roto i nga Urals?

Nga tikanga o te whakato purapura mo nga tipu i nga Urals. Ko te tipu purapura mo nga kainoho o te Urals he mea tika i te marama o Aperira. Ki te tipu tipu o tenei kai huawhenua ka taea anake i roto i te kainga, i nga otaota maroke. Pānuihia atu mo te whakarite i te purapura i mua i te rui.

Me whiriwhiria nga momo tipu me nga hybrids.Engari, kaore he wa hei kawe i te kotinga i mua i te timatanga o te matao makariri, ki te mea ka tipu ratou i te whenua tuwhera.

Kia whiwhi ai i nga hua o te hua i roto i nga ahua o te haurangi o nga Urals, o ratou kia tipuhia i raro i te kiriata, i nga greenhouses ranei.

I te wa e ruia ai nga kukama mo nga tipu i te Kuban?

Whakatokia tenei huawhenua i Kuban i te mutunga o Hui-tanguru, te timatanga o MaeheKa mahia tenei i roto i nga greenhouses. Ka whakatokia i roto i te oneone kore i te timatanga o Mei. I tenei wa, kua mahana tonu te whenua, kaore ano kia tipu te tipu o te tipu. I roto i te rohe tonga o kukama tupu pai i roto i te parae tuwhera.

Ngā āhuatanga o te tipu, i runga i te rohe

I roto i nga rohe he nui te āhuarangi, me whakapakari nga tipu taitamariki i roto i te kati kōtuhi. Mo tenei he pai ki te whakamahi i nga maniua kei roto i te pāhare pāporo me te ūkuikui. I nga waahanga o waenganui o te taha waenganui me te tonga kei te whakamahi i nga maniua matatini.

Hei whakahaere i nga taiao pērā i te mokowāwerewere mite me te whitehouse, whakamahia te wa-whakamatautau "Whakaaetanga"Kei roto i nga rohe o te tonga ka puta mai te medvedka me nga rerenga.

Ki te pea, te whawhai ki te otaota i te oneone, engari me tiaki koe kia kaua e kino te pūnaha pakiaka. Ka taea e koe te hanga i te otinga o te pepa me te pua nani me te wai. Tata ki te punetēpu o te 10 rita o te wai, me te wai te tipu o te tipu.

Āwhina! Ko te ture whānui mo nga rohe katoa ko te piri ki te aratau rama, me nui te marama. Ko nga tikanga o te koiora i te wa o te ra kia 23-25 ​​nga nekehanga, i te po 16-19.

Ko nga putea mo te tipu i mua i te whakato kia tukinotia ki tetahi otinga whakaoti motuhake. Ka mahia tenei hei whakakore i te matea o nga mate mate mate o te tipu mai i te wa whakamutunga.

Hei whai ake nei mai i tetahi arotake poto, he pai te hua o te kukama i roto i tetahi rohe, ki te mea he papaapa wera. Katoa nga rereketanga e tiaki anake i te wa o te whakato purapura mo nga tipu. Ko te ngoikore o te rohe, ko te muri ka tipuhia nga tipu.

He waahi nui tenei mo te tipu huawhenua i te parae. Ki te tupu koe i tenei ahurea i roto i nga greenhouses, kaore te waa e nui. He pai me te pai o te kotinga!

Na, i korerotia e matou ki te wa e tipu ai nga kukama mo nga tipu i te Kuban, i te takiwa o Moscow me te wa e whakato ai i nga tipu kukama i nga Urals?

PATAKI KAUPAPA! Rapua he aha te tipu o te tipu me te mea he mana? Me pēhea te tipu tipu tipu i roto i te ipu peat? Na he aha hoki e taea ai e nga manga taitamariki te toro, a ka huri nga rau hei kōwhai?