Te kararehe

Nga otaota mai i nga kau: i mua i muri i muri i muri i te pihi

Ko nga raruraru hauora ka taea te mahi, ina koa ka tae mai ki nga mahi whakatipu.

Na tenei ahuatanga, ko te ahua o nga otaota kararehe he tino tohu, kaore i te wa ka whakaatu he raruraru nui i roto i te ora o te kau, ka whakawhānuihia ano.

A, no te tīmatanga o te hiko o te kau i mua i te tauera

I roto i te tikanga noa, i te marama i muri mai i te taiao, kaore ano hoki te pepeke, ka mutu te rere mai i te rerenga me te ngongo i roto i te ruminant, e tohu ana he tipu tonu tana. I roto i nga keehi kei te kitehia tonu nga hiri i muri i te whakauru, a he ma, he kowhai, he rerenga toto ranei kei roto, he take tenei mo te whakaoho.

Ko te timatanga o te mate pukupuku, e taea ana e nga take penei:

  1. He takahi nui o nga tikanga mo te horoi i roto i nga waahi whara ki te whakamahi i nga taputapu paru.
  2. Ko te tukatuka ngoikore o nga ira o te kau.
  3. Na roto i te kore e mahi ana i te momo kararehe koiora i te wa e whakatupatohia ana.
  4. Toto i roto i te papa kau i runga i te moenga e takoto ana te kararehe.
  5. Te mamae ki te teneti o te kau i te wa e whakatupuria ana.

Ko te whakamarama i te ma ma e whakaatu ana i te puta o te vaginitis kararehe, me te karaehe kowhai, te parauri ranei o te tohu o te mate o te waitohu kau.

E mohio ana koe? Na roto i te whanga ki runga i te whenua i waenga i nga kararehe, i muri i te tane, i nga kau, i nga puru, kei te rua o nga wahi.

Mena ka ngaro enei tohu katoa, ka tohu tenei i te waa o te hapū. Heoi ano, i te ra i mua i te tīmatanga o te pihi, ka timata te kararehe ki te whakaputa i te mucous mai i te kopu o te tauritau marama. Ko te nui o te momi o te kau ka puta he tohu taarahi.

Te wehenga mai i te kau i muri i te pihi

I te wa o te waitohu, ka mutu te whakakore i muri i te hanganga o te ahua o te pokapū, e kitea ana i roto i te rua ki te rima nga ra.

Mena kei te haere tonu enei whakaaturanga, me nga huringa o waho i waho i te ahua o te hauora o te kararehe, na tenei he take mo te whaanui o te mate pukupuku me te mate pukupuku.

Na reira, he mea tino nui, i muri i te pihi, kia tupato ki te kararehe kia kaua e ngaro nga tohu o te timatanga o nga tukanga pathological i roto i tona tinana.

I roto i te waahi o te waahi me te waitohu, ko nga kau ano kei te whakaheke haere.

Te toto

Ka rite ki te korero kua pahure ake, i te nuinga o te waa i muri i te pihi, ka hoki mai te pokapū i roto i te rua ki te rima nga ra. Engari, i te nuinga o nga wa, i runga i nga ahuatanga takitahi o te koiora o te kau, ka taea e tenei tukanga ki te rua wiki. Mena ka puta mai i te ahua o te ahua o te kararehe, kaore i te haere tahi me te teitei teitei, te aronga ngakau, me te whakaongaonga, kaore he take mo te whakaoho. Ki te kore, ka raruraru koe, ka tango i nga mahi tere hei whakatau i te raruraru.

Mena te toto i muri i te pihi kaore e mutu, ka tae mai te karaehe parauri, e whakaatu ana tenei i te toto totoro, e hiahia ana i te wawaotanga kaha o te kairangawhenua.

A, no te tirotiro i te pokapū, ka kitea e te kaimete te aroaro o nga toto i roto i te kopu, e whakapumau ana i te toto i roto i tenei okana.

E mohio ana koe? Ko te tohu i roto i te ora o te kau he mea nui kia tae noa ki te tau o enei kararehe ka whakatauhia e to tau, kaore tau. Ko etahi o nga tangata kua tae ki te 18 tauranga i roto i to ratau oranga. Ko te ahumahi algorithm konei he tino ngawari: kahore he kuao kau - kahore he waiu.

Ko te maimoatanga o tenei mate ko te whakamahinga o nga raau taero, me te akiaki i te pokapū ki te kirimana, i te ahua o:

  1. Te wehenga o te umanga i te 60 IU Oxytocin.
  2. Te werohanga kino o te 1% te solution ichthyol i te 1 ml mo nga 3 kg o te taimaha kau.
  3. Ko te whaowhia o te pauna o te konupora konupae kia tekau nga nekehanga o te konupora ki te whakaongaonga i te whakapiko toto.
  4. Te whakauru ki te kai Biotsinka ranei Biocalcium ki te whakapakari i te pūnaha mate o te kararehe.
  5. Whakataki ki te kai o te uaua miraka.
A, no te mea ka hoki te ahua o te kararehe ki te waa, ka mutu te toto.

Engari, ka puta ano hoki nga tohu o taua mate i te mate o te kau me te endometritis postpartum, e whakaatuhia ana i roto i nga tukanga inflammatory i roto i te pakitara mucous o te pokapū.

I te wa ano i kite:

  1. He iti ake te piki o te kikorangi o te tinana.
  2. No te rerenga atu o te lochia.
  3. He kino i te rima o nga ra o nga tohu o te anemia i roto i te kau, te ahua o te rere ki te kakara kakara.
  4. Te heke iho o te kau.
  5. A, no te whakaatu ki te pokapū, ka hunahia e ia te lochia.

Ko te maimoatanga o tenei mate ko te horoi i te urupa, te hopu i te tukanga inflammatory me te whakakore i nga pathogens.

He mea nui! He mate nui rawa te mate o te Endometritis ki te mahi i te kore he tohu tika. Ko te urupare a te kaiparau i konei he mana.

Hei mahi i tenei, whakamahi i nga rongoā e whai ake nei:

  1. I roto i nga wiki e rua ka puta i te 10 nga waahi taraiwa o 20 ml o te PDE tarukino.
  2. Me mahi i tetahi waahanga i te ra o te 7 o nga injections intramuscular o 3 ml o Bicillin.
  3. Ano ano, kia 7 nga waituhi i ia ra me 10 ml o Kanapen.
  4. Ma te auau ano ka puta mai i te 7 nga wahanga o te 2 g o Streptosmicin.

Nga Whiti

Ko te whakaheke o te kiri i muri i te pihi ka tohu hoki i te paanga o te endometritis o muri mai i roto i te kau, kua whakahuatia ake nei nga tikanga mo te maimoatanga.

Me ako atu ano he aha te maaka o nga kau.

Purulent

Ko te mutunga o te 8 o nga ra i muri mai i te pihi. Ko nga raau pupuhi i roto i te pokapū o te kararehe ka wewete i te wai i roto i te rorohiko o te microflora pathogenic, e huna ana i nga toxins.

Ka horahia ki roto i te tinana ki te toto, ka paowa, ka akina te kau ki roto i te ahua o te pouri, te whakanui ake i te paanga tinana me te whakaiti i te hiahia. He parauri te parauri me te maama me te tae tae hina me te papanga toto me te kakara tino kino.

Ko te maimoatanga tino whai hua o te piti-puru-catarrhal endometritis kei te whakamahi i te Oxytocin i whakahuatia. Ko te Rifapol tarukino, ka pangia e toru nga wa o te wa e toru o nga ra, i te piti o te 200-300 ml, kua pai ake ano ia.

Me te kakara reka

Ko nga mea huna katoa o tenei kararehe e pa ana ki te endometritis e whai ana i te kakara reka me te rapu i te maimoatanga kua whakamaramatia i runga nei.

He mea nui! Kaore he kauwhata tika o te whakaaturanga o nga tohu mamae me te whanaketanga o nga mate i roto i nga kau, no te mea he momo takitahi o nga kararehe me nga taumata tiaki o te rauropi mate.

Ka tohatoha mai i te kau e whai tahi ana ia ia i te wa o te hapu, me te mea ka tino taiao te ngarara ki te taiao, kaore e whakawehi i te kararehe, ka tohu hoki i nga pathotanga kino. Na reira, kia tino tupato te kaihoko i tenei waahanga kaore e ngaro i te whanaketanga o te mate kino.